19
Pro

Koristeći Siemens PLM Software tehnologiju, Teamcenter i Tecnomatix, Hyunday Heavy Industries je implementirao prvu PLM infrastrukturu specijaliziranu za brodogradnju, čime je značajno povećao efikasnost i dijeljenje informacija.

 

Hyundai Heavy Industries

Hyundai Heavy Industries

Hyundai Heavy Industries divizija za brodogradnju, koja se nalazi u Južnoj Koreji, najveće je brodogradilište na svijetu. S deset velikih dokova i 9 „Goliath“ dizalica, ima mogućnost prilagodbe brodova različitim zahtjevima i potrebama, te nastavlja razvijati nove tehnologije u brodogradnji sa svojim razvojnim timom.

Odjel brodogradnje je 2005. godine implementirao novo CAD (Computer Aided Design) rješenje za konstruiranje pomoću računala, ali nije postojala veza između CAD sustava i poslovnog ERP (Enterprise Resource Planing) sustava odjela. Također, većinom podataka upravljalo se na osobnim računalima, što je uzrokovalo sigurnosne probleme i dupliciranje obavljenog posla.

Ovakvi nedostaci ukazivali su na potrebu za promjenom, te je Hyundai Heavy Industries započeo potragu za novom inovativnom strategijom koja bi pomogla odjelu brodogradnje da lakše i brže reagira na promjene na tržištu te održi svoju kompetitivnu prednost.

Stvaranje digitalnog brodogradilišta

Potraga ih je dovela do PLM (Product Lifecycle Management) tehnologije za upravljanje životnim ciklusom proizvoda kompanije Siemens PLM Software, posebice do Tecnomatix® programa za digitalnu proizvodnju i Teamcenter® program za PDM (Product Data Management) za upravljanje podacima o proizvodima. Dodavanje ovih rješenja omogućilo je odjelu brodogradnje postizanje integriranog upravljanja podacima vezanim za brodogradnju i kreiranje okruženja za konstruiranje i stvaranje inovacija.

„Da bi implementirali stvarno inovativno rješenje za upravljanje životnim ciklusom proizvoda, implementirali smo programe kompanije Siemens PLM Software, koji nam omogućavaju integrirano upravljanje kroz cijeli proces od prodaje, konstruiranja, proizvodnje, i usluga nakon prodaje“ rekao je Seung-Seok Kim, glavni voditelj u Hyundai Heavy Industries.

Sada, BOM sastavnice (Bill Of Materials) i 3D JT podaci stvoreni koristeći CAD sustav su upravljani pomoću Teamcenter programa, što čini informacije lako dostupnima i djeljivima te lako prepoznatljivima za moguću ponovnu upotrebu. Također, proces konstruiranja je standardiziran, što je stvorilo odlične temelje za poboljšanje efikasnosti i bolje upravljanje promjenama u konstrukcijama. Novi pristup je smanjio greške i pomogao u držanju rasporeda bolje upravljajući tokovima rada i stvaranju lista zadataka koristeći Teamcenter.

PLM specijaliziran za brodogradnju

Snažne mogućnosti Tecnomatixa u simuliranju proizvodnje, korištenog zajedno sa Teamcenterom, stvorile su stvarno digitalno brodogradilište koje je poboljšalo svoje konstrukcije i efikasnost. Sustav automatski upravlja promjenama u konstrukciji i rasporedu, te isto tako posao usmjerava u relevantne odjele, eliminirajući pogreške koje su prije mogle uzrokovati više potrošenog vremena za obavljanje posla. Hyundai Heavy Industries je također uspio povećati kvalitetu svojih konstrukcija kroz ponovno korištenje postojećih informacija.

Više informacija pronađite na ovom linku:
Digitalno brodogradilište

Leave a Reply