ŽELIM VIŠE INFORMACIJA

boxed
without
https://itcr.hr/wp-content/themes/smartbox-installable/
https://itcr.hr/
#02315b
style2
CAD/CAE/CAM i PLM programska rješenja
+385 1/3750-317
Savska cesta 41, 10000 Zagreb

Femap

header femap

Femap – Napredni inženjerski simulacijski paket (CAE)

Potreba smanjenja troškova te povećanje kvalitete i sigurnosti konstrukcija i proizvoda glavni su i dovoljni razlozi za širu upotrebu postupaka različitih simulacija.

Femap je napredni inženjerski simulacijski paket (CAE) koji stvara modele analize metodom konačnih elemenata složenih tehničkih proizvoda i sustava. Rezultate analize prikazuje grafički. Kao vodeći pred/postprocesor za analizu metodom konačnih elemenata koji u Windows okruženju ima daleko najviše korisnika, FEMAP za potrebe proračuna uključuje vodeće NX Nastran algoritme koje je Siemens dodatno nadopunio, najviše u području kontaktnih i nelinearnih problema.

Femap je CAD neutralan, što znači da se može koristiti bez obzira na Vaš CAD program s kojim modelirate.

FEMAP ima ugrađene translatore za preuzimanje geometrije iz svih vodećih CAD programa, kao što su Solid Edge, NX, Pro/E, Catia, Solid Works, Inventor, AutoCAD i slično. Također, na raspolaganju su svi potrebni programski alati za editiranje krivulja, površina i solid modela. Priprema geometrije za različite vrste analiza je zato brza i jednostavna.

Femap uključuje niz programskih alata za automatsko isključenje nepotrebnih detalja (vanjskih zaobljenja, manjih rupa, udruživanje manjih površina itd.). Kod plastičnih dijelova s tankim stjenkama ili kod konstrukcija od limova, mrežu je potrebno kreirati na srednjim površinama koje Femap sam kreira uz uvažavanje vrijednosti parametara s kojima možemo kontrolirati proces kreiranja srednjih površina.

Femap može virtualno analizirati individualne modele, sklopove ili sustave i odrediti njihovo ponašanje kao odgovor na zadane pobude u određenom radnom okruženju.

 

Vodeći algoritmi za kreiranje FE mreže:

Femap uključuje optimiziranje zadanih parametara za kreiranje FE mreže, ovisno o tipu i obliku geometrije. S dodatnim parametrima korisnik može, već prema vlastitom iskustvu kod kreiranja FE mreža, dodatno utjecati na kvalitetu mreže konačnih elemenata.

Kod mreženja s metodama za »mapiranu« mrežu, na raspolaganju su jednostavni postupci za kontrolu mreže, njezino zgušćivanje ili prorjeđivanje po pojedinom rubu.

Kod mreženja sa »free« metodama možemo najprije definirati globalnu gustoću mreže za volumen ili površinu, koju zatim dodatno mijenjamo po želji na pojedinoj krivulji ili u pojedinoj točki. Na površinama možemo fiksirati položaj pojedinog čvora ako to traži geometrija ili cilj analize.

 

Zašto FEMAP?

 • Femap je pret/postprocesor za metodu konačnih elemenata koji u Windows okruženju ima daleko najviše korisnika.
 • Femap za potrebe proračuna uključuje vodeće NX Nastran algoritme koje je Siemens dodatno nadopunio najviše u području kontaktnih i nelinearnih problema.
 • Femap s NX Nastranom je obzirom na velike mogućnosti cjenovno zaista vrlo atraktivan paket.
 • Femap je CAD neutralan. Možete ga uspješno upotrjebljavati bez obzira na CAD program kojim modelirate.
 • Femap s NX Nastranom ima vrhunske mogućnosti pri rješavanju grednih, površinskih (automatsko kreiranje srednje površine), volumenskih i kombiniranih konstrukcija, komponenata i sklopova.
 • Femap s NX Nastranom već u osnovnoj konfiguraciji omogućuje proračun laminata.
 • Femap je posve integriran s Microsoft Office aplikacijama.

Korištenjem Femapovih digitalnih simulacija možete:

 • Predvidjeti i poboljšati performanse proizvoda i njihovu pouzdanost.
 • Smanjiti vrijeme ispitivanja i testiranja, kao i skupe fizičke prototipove.
 • Procijeniti kvalitetu dizajna i materijala.
 • Optimizirati svoje konstrukcije i smanjiti korištenje materijala.

Kontakt informacije


 • Adresa: Savska cesta 41, 10000 Zagreb
 • Email: itcr@itcr.hr
 • Telefon: +385 01/3750-317
 • Fax: +385 01/3750-497

Kontaktirajte nas putem web forme


 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

paged
Učitavanje objava
link_magnifier
#6E787E
off
fadeInUp
loading
#6E787E
off