07
Tra

Poduzeća ITS d.o.o. (Ljubljana) i ITCR d.o.o. (Zagreb) će i ove godine zajedno nastupiti na sajmu FORMATOOL u Celju.  Pozivamo Vas da nas od 21. do 24. travnja 2015 posjetite u Hali L1, gdje će se održati stručne prezentacije programskih rješenja za razvoj i izradu proizvoda.

Prezentacije programskih rješenja održavat će se svaki dan prema dolje navedenom rasporedu. I u terminima između prezentacija, stručnjaci ITS-a i ITCR-a bit će Vam na raspolaganju za pitanja i objašnjenja.

 

 

Raspored Formatool 2015

 

 

Quality Management & CMM:

Siemens Quality Management je u svijetu jedino cjelovito i sveobuhvatno rješenje koje integrirano omogućava definiciju, analizu i kontrolu dimenzijskih podatka koji su ključni za osiguranje željene kvalitete proizvoda. Sustav također omogućava da su ovi podaci kroz cijeli ciklus nastajanja proizvoda na raspolaganju svima koji ih trebaju. Inženjeri, koji su neposredno zaduženi za planiranje kvalitete, mogu na ovaj način učinkovitije obaviti svoj posao. Siemens Quality Management čine tri aplikacije, koje su sve CAD neutralne:

Analiza tolerancija (VSA):  Aplikacija omogućava optimizaciju tolerancija prema njihovom doprinosu konačnom geometrijskom odstupanju i time jako utječe na smanjenje troškova izrade.

Programiranje i izvođenje mjerenja (CMM): Ključni geometrijski podaci iz CAD modela su u integriranoj okolini neposredno na raspolaganju programima za upravljanje mjernim uređajima.

Analiza izrade i priprema izvještaja (DPV):   Aplikacija omogućava planiranje CMM mjerenja u 3D okolini, pri čemu se poštuju specifičnosti proizvoda, procesi izrade i raspoloživi resursi.  Aplikacija omogućava preuzimanje i vođenje podataka dobivenih u izbranim mjernim točkama, te izradu  završnih izvještaja o osiguranju kvalitete.

Siemens Quality Management rješenja predstavit će stručnjaci iz tvrtke GraphIT iz Budimpešte.
Solid Edge: Solid Edge je snažan i za upotrebu jednostavan CAD sustav za konstruiranje u strojarstvu. Ima odličnu osnovu za modeliranje, optimiziranu za različite industrijske potrebe (elektro-strojarstvo, opća strojogradnja, konstruiranje alata,…). Uključuje Sinkronu tehnologiju, koja korisnicima omogućava najbrže konstruiranje i promjene na modelu, čak i kad su modeli importirani iz drugih CAD programa. Sa vrhunskim modulom za modeliranje proizvoda od lima i brojnim       alatima za analizu (Femap Express, Engineering Reference,…) Solid Ede je onaj CAD program, koji ste uvijek željeli. Moguća je kupovina po promocijskoj cijeni.

NX CAD: Sinkrona tehnologija kombinira najbolje značajke parametarskog modeliranja sa metodama direktnoga modeliranja u patentiranoj tehnologiji, koja skraćuje razvojni ciklus proizvoda. Njena uporaba konstruktorima omogućava i do 50% brži rad. Naprednost ove tehnologije uključuje posve nova rješenja, koji istovremeno sinkroniziraju geometriju i tehnike rada. Novi zahtjevi automobilske industrije dodatno pospješuju razvoj NX modelera. Posebice, gdje se ide na najviše Freeform zahtjeve, ovdje je NX sigurno pravo rješenje. Naravno, NX istovremeno omogućava i integraciju najrazličitijih inženjerskih disciplina (CAD/CAE/CAM), gdjegod je to potrebno. Ovo je od posebne važnosti u automobilskoj i avio-industriji, te brodogradnji.

NX Electrode Design: Predstavlja trenutno najnapredniji tehnološki modul za automatsko konstruiranje elektroda za elektro-eroziju. Projektna osnova omogućava timski rad na nivou sklopova na relaciji kalup-elektroda, gdje više korisnika radi istovremeno na istom projektu. Modul
NX Electrode Design sadrži cijeli spektar visoko specijaliziranih funkcija, koje omogućavaju rad na NX modelima, ili importiranim CAD modelima bez obzira na strukturu objekta. To mogu biti površine ili solid body 3D modeli. Sinkrona tehnologija dodatno omogućava brzi i  intuitivan način rada.

NX CAM: Program NX nastavlja tradiciju programa Unigraphics, dugogodišnje vodeće aplikacije za NC tehnologiju. Kao samostalni CAM proizvod na tržištu je pod nazivom CAM Express. U novoj programskoj konfiguraciji je pojedinačne module moguće potpuno prilagoditi stvarnim potrebama korisnika (2.5-osna obrada, 3 ili 5-osna obrada, tokarenje, žičana elektro erozija, potpora multifunkcijskim strojevima, itd.).  Kod NX CAM-a radi se o potpuno high-end tehnologiji, koju  odlikuje jednostavna uporaba i velika učinkovitost kako u fazi programiranja, tako i glede optimalnog iskorištenja alatnog stroja i kvalitete površinske obrade. CAM aplikacija pomoću Sinkrone tehnologije jednostavno i brzo pripremi model za NC obradu (npr. zatvaranje provrta u površinama, postavljanje  tolerancija, itd.).

 

TEAMCENTER: Vodeće rješenje za PLM (Product Lifecycle Management) i kao takvo praktički standard u automobilskoj industriji. Učinkovito upravlja podacima i procesima pri nastajanju proizvoda od narudžbe, preko proizvodnje do kraja vijeka proizvoda. Omogućava kontrolu i slijedivost promjena. Teamcenter vodi podatke centralno, povezuje različite lokacije čime se  smanjuje broj grešaka u proizvodnji, i posljedično, smanjuju troškovi razvoja. Novi modul Rapid Start u uobičajeno zahtjevnoj okolini osigurava jednostavnu i brzu PLM implementaciju.

 

ROBCAD:  Siemens PLM programski alat (iz obitelji TECNOMATIX) za »off-line« programiranje robota, i kontrolu rada robotskih ćelija i automatiziranih proizvodnih procesa. Robcad koristi moćan set specifičnih aplikacija za cijeli niz proizvodnih procesa uključujući i točkasto i MIG/MAG zavarivanje, rezanje laserom i vodenim mlazom, antikorozivna zaštita i lakiranje i manipuliranje proizvodima. Korištenjem Robcada smanjuje se vrijeme potrebno za puštanje u pogon, a povećava se kvaliteta i točnost izrade, povećava se iskorištenost strojeva, a smanjuju se troškovi od razvoja procesa do implementacije.
TECNOMATIX  Plant Simulation: Vodeće programsko rješenje za modeliranje i simulaciju diskretnih sustava, koje je prvenstveno namijenjeno analizi, planiranju i optimizaciji toka materijala, resurse i kapacitete u masovnoj proizvodnji i logistici. Osnovne karakteristike i mogućnosti ovog programskog rješenja predstavit će dr. Miha Debevec, s Fakulteta za strojarstvo u Ljubljani. Predstavit će i primjere izvedenih pilot-projekata u slovenskoj industriji na području sustava za montažo.

FEMAP: Vrhunski pred/post procesor za analizu metodom konačnih elemenata, u svijetu najrašireniji program ove vrste za Windows okruženje.  FEMAP je potpuno integriran sa računskim modulom (»solver«) NX Nastran, koji ima vodeće algoritme za linearne analize statike i vibracija. Siemens PLM ih je nadogradio i sa vrlo snažnim nelinearnim rješenjima. Sa programom FEMAP bez problema preuzmete geometriju iz svih vodećih CAD sustava. Potpuna integracija sa Microsoft Office alatima omogućava editiranje podataka u Excel tablicama i brzu izradu izvještaja.

0 Nema komentara

Leave a Reply