ŽELIM VIŠE INFORMACIJA

boxed
without
https://itcr.hr/wp-content/themes/smartbox-installable/
https://itcr.hr/
#02315b
style2
CAD/CAE/CAM i PLM programska rješenja
+385 1/3750-317
Savska cesta 41, 10000 Zagreb

Solid Edge CAD funkcionalnosti

header_solid-edge

Solid Edge CAD funkcionalnosti


 • Sinkrona tehnologija:

  Sinkrona tehnologija razvijena od strane tvrtke Siemens Industry Software glavna je značajka koja razlikuje Solid Edge od sličnih rješenja na tržištu.

  Sa sinkronom tehnologijom više ne morate birati između klasičnog „history-based“ modeliranja ili modeliranja bez povijesti. Više ne morate biti programer da bi ponovno upotrijebili model, i ne morate se brinuti o korištenju podataka iz drugih CAD programa.

  Jeste li spremni za sljedeći veliki proboj u razvoju digitalnih proizvoda? Saznajte više o sinkronoj tehnologiji:

 • Funkcionalnosti:

  Napredna strojogranja

  Koristi prednosti sinkrone tehnologije za brži dizajn, brže izmjene i bolju upotrebu 2D-a i 3D-a. Stvara jedinstven sustav sinkronosti i povijesno temeljenih značajki kako konstruktori ne bih trebali birati. Pojednostavljene izmjene na razini presjeka modela s automatskom “Live Sections” opcijom. Bolje pozicioniranje provrta – dinamično postavljanje provrta na vratila uz veću preciznost.

  2D i 3D translatori

  Solid Edge paketi uključuju sve moguće 2D i 3D translatore i mogućnost čitanja i zapisivanja svih standardnih formata zapisa geometrije (DXF, DWG, DGN, SAT, IGES, STEP, SLDPRT (3D), NX, EMS, MDS, STL i XML).

  Multi CAD

  Kako bi bili u mogućnosti otvarati i efikasno mijenjati sve ove formate potrebno je imati nekoliko različitih i relativno skupih CAD programskih paketa. No, dovoljan je samo Solid Edge. Solid Edge omogućava otvaranje bilo kojeg CAD formata zahvaljujući svojoj revolucionarnoj metodi sinkrone tehnologije koja nije bazirana na konstrukcijskim značajkama i povijesti modela. Radi izmjene i daljnje modeliranja koje je ponekad čak i brže nego u CAD sustavu iz kojega je model potekao.

  Simulacije

  Brža simulacija na razini elementa (Multiple Study Part) ili cijelih sklopova (Assembly Validation) dozvoljava veću integraciju konstruiranja u manje vremena. Veća preciznost za visoko kvalitetne proizvode temeljena na NX Nastran solveru. Kompletna kontrola nad mrežom konačnih elemenata.

  Solid Edge omogućuje izradu 3D virtualnih prototipa koji nam pomažu kod optimizacije gotovo bez potrebe za stvarnom izradom prototipa. Sistem omogućuje top-down kao i bottom up način izrade sklopova. Jedinstvenim alatima osigurava da je postignuta originalna svrha konstrukcije, te da su isti pohranjeni i korišteni tijekom cijelog razvojnog procesa.

  Sklopovi/Assembly

  Solid Edge jednostavno barata velikim sklopovima od kojih neki mogu imati i preko 100.000 elemenata. Različiti alati (inactive, simplified, unload hidden part i drugi) omogućavaju jednostavan i praktičan rad s takvim sklopovima. CAD sistem također omogućuje da se posao podjeli na više inženjera, dok Insight upravlja sa svim promjenama.

  Izrada okvira/Frame Design

  Izrada okvira započinje crtanjem 3D skica pomoću kojih se jednostavno odredi cjelokupan kostur. Izborom standardnih konstrukcijskih elemenata automatski je napravljen 3D model okvira. Naprednim postupcima se konstrukcijske elemente pravilno postavi i orijentira. Za daljnji rad automatski se kreira i lista rezanja.

  Tehnička dokumentacija

  Solid Edge automatski kreira i osvježava nacrte iz 3D modela, brzo generira standardne i pomoćne poglede, presjeke, detalje, djelomične i izometrijske projekcije. Za bolji prikaz pogledi (projekcije) mogu biti i osjenčani i obojani različitim bojama. Velike mogućnosti kotiranja i dodavanja teksta omogućavaju brzu izradu detaljnih nacrta. Solid Edge tako osigurava potpunu kontrolu nad svakim pojedinim dijelom nacrta i zadovoljava uvjete kako međunarodnih tako i internih standarda svakog poduzeća.

 • Zašto odabrati Solid Edge:

  Unatoč nekim stvarno sjajnim značajkama i funkcionalnostima u novije vrijeme, temelji CAD modeliranja zbilja se nisu mnogo promijenili u zadnjih 20 godina. Svi CAD programi, uz neka poboljšanja, i danas funkcioniraju jako slično kao Pro/E iz 1988.

  Neke nove funkcionalnosti? Da. Jeftiniji su? Da. Više dostupni? Da. No, produktivnost se poboljšala tek neznatno.

  Nije li vrijeme za nešto što je jednostavno neusporedivo bolje nego što smo imali prije 20 godina? Ostali CAD sustavi temelje se i dalje na klasičnom „history-based“ modeliranju. Što je u redu. No, treba razmotriti zašto takvo modeliranje nekad može biti izuzetno nefleksibilno, sporo i sklono pogreškama.

  Klasično „history-based“ modeliranje koristi nefleksibilan „recept” koraka za izradu finalnog modela. Tako svaka promjena zahtjeva ponovno računanje svih prethodnih koraka, čak i kad se naknadne značajke ne odnose na promjenu. Jasno je kako ovo može znatno smanjiti brzinu i performanse rada na velikim modelima. Također, problemi se javljaju i kod slijedećeg:

  –          Promjene se moraju raditi u slijedu u kojem je model kreiran.
  –          Zahtjeva značajno prethodno planiranje.
  –          Kod potrebnih velikih promjena, korisnici kažu kako je često lakše početi
  ispočetka nego raditi izmjene.

  Solid Edge je utemeljen na vodećoj matematičkoj jezgri Parasolid koja je u vlasništvu tvrtke Siemens Inudstry Software, no, ustupljena je na korištenje i koristi se kao matematička jezgra u ostalim programskim rješenjima na tržištu poput Solid Worksa te je praktički standard za 3D sisteme u strojarstvu.

  Kod Solid Edgea značajke su u kolekciji, ne u linearnom stablu. Nepovezane značajke se ne procesuiraju čime se ostvaruju velike uštede u vremenu. Ne postoji strog odnos “parent – child“. Međuovisnosti se mogu promijeniti jednostavno, bez velikih izmjena i redizajna modela. Na primjer: novo dodane rupe mogu mijenjati prije nastale modele.

  Dimenzije se mogu dodati u bilo koje vrijeme i bilo kojim slijedom. Dimenzije mogu mijenjati značajke nastale prije samih dimenzija. “Težište konstrukcije” leži na modelu, ne na crtežu. Simetrija, koncentričnost, tangentnost – spremaju se u 3D model. Koncept značajki ostaje jako važan. Proceduralne značajke dozvoljavaju promjene na kompleksnim geometrijama izmjenom samog crteža. Integriranost sa povijesno utemeljenim značajkama. Povećava fleksibilnost u korištenju konstruktora najpraktičnije tehnologije.

  Pojedini dio modela može biti 100% sinkron, 100% povijestan, ili kombinacija. Konstruktor bira na koji način želi raditi onda kada mu to najbolje odgovara jer sinkronost i povijest modela koegzistiraju u pojedinoj značajci stabla.

Kontakt informacije


 • Adresa: Savska cesta 41, 10000 Zagreb
 • Email: itcr@itcr.hr
 • Telefon: +385 01/3750-317
 • Fax: +385 01/3750-497

Kontaktirajte nas putem web forme


 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

solid_edge_trial

paged
Učitavanje objava
link_magnifier
#6E787E
off
fadeInUp
loading
#6E787E
off