NX

NX

High End rješenje

NX predstavlja najnoviju generaciju integriranih programskih rješenja za razvoj, inženjering i proizvodnju, ima najširi izbor modula koji omogućuju obavljanje određenih zadataka u zajedničkom okruženju na optimalan način. Sada tvrtka može još brže i jeftinije plasirati na tržište proizvode najzahtjevnije kvalitete i složenosti.

Ono što NX razlikuje od mnogih rješenja na tržištu je činjenica da je NX high-end rješenje i kao takvo pogodno za razvoj najsloženijih proizvoda.

To potvrđuje i činjenica da NX preuzima potpuno vodeću ulogu u automobilskoj industriji, jer NX već koriste za razvoj, proizvodnju i inženjering od strane tvrtki kao što su Fiat, Nissan, Chrysler, Daimler (Mercedes), GM, Mazda in Suzuki..

REŠITVE

Integrirana programska rješenja

NX CAD

CAD modeliranje najzahtjevnijih free-form oblika, rad s vrlo velikim sklopovima, kreiranje vlastitih konstrukcijskih značajki (User Defined Features), modeliranje zahtjevnih komponenti iz lima, projektiranje cjevovoda i ožičenja, izrada tehničke dokumentacije i još mnogo toga…

NX CAM

CAM kao najpotpunije rješenje, nudi maksimalnu kontrolu u odabiru alata i metoda obrade te osigurava visoku kvalitetu površine. Metode poput 2,5, 3 i 5 osne NC obrade, koje su prilagođene potrebama svisokobrzinske obrade (HSM), za žičanu EDM, tokarenje itd. Mogu koristiti samostalno i oni koji koriste druga CAD rješenja.

Simcenter NX

Multidisciplinarna simulacija za strukturne analize, za procjenu čvrstoće i toplinskih opterećenja, za proračun kretanja i vibracija i naprezanja uslijed kretanja – sve potpuno integrirano u NX okruženju

NX MOLD DESIGN

Automatizacija projektiranja alata za polimerne proizvode (NX Moldwizard) i progresivnih alata za oblikovanje lima (NX Progressive Die Wizard) vezanih uz CAD metode projektiranja. Značajno skraćuje vrijeme razvoja i proizvodnje alata, a time i proizvoda.

Tekst i slike su uzeti iz materijala Siemens Industry Software.