TEAMCENTER

TEAMCENTER

PLM program

PLM (Product Lifecycle Management) sustav pruža donositeljima odluka prave informacije kako bi mogli donositi mudrije odluke koje vode do boljih inovativnih proizvoda i procesa.

Rješenje Teamcenter® najrašireniji je PLM sustav na svijetu, raširen u svim industrijama, koji tvrtkama omogućuje upravljanje kvalitetom sa sve složenijim proizvodima i procesima koji povećavaju produktivnost i učinkovitost u razvoju i proizvodnji.

OSNOVE

Osnovne PLM funkcionalnosti

BOM Management

Change Management

Document Management

NX Integration

NAPREDNO

Napredne PLM funkcionalnosti

Vođenje proizvodnih procesa

Povežite ljude, sustav i stroj kroz planiranje proizvodnje pomoću digitalne niti za prikupljanje i upravljanje proizvodnim podacima, procesnim znanjem i stalnim operativnim poboljšanjima.

Upravljanje s dizajnom električnih komponenti

S Teamcenter Electrical CAD-om možete automatizirati inženjerske promjene, procese validacije i odobravanja kako biste ubrzali vrijeme ciklusa i poboljšali kvalitetu proizvoda. Korištenjem ECAD sustava upravljanja za snimanje, dijeljenje i suradnju na razvoju dizajna vaših tiskanih ploča (PCB) i električnih kabelskih snopova, možete točnije potvrditi njihovu spremnost za puštanje u proizvodnju.

Vođenje simulacijskih procesa

Učinkovito upravljajte CAE i simulacijama sustava i dijelite ih sa svim svojim donositeljima odluka kako biste bolje razumjeli izvedbu proizvoda kako biste brže i sigurnije isporučili inovacije. Upravljanje simulacijskim podacima ključno je za održavanje vaših simulacijskih procesa povezanim sa širom digitalnom niti potrebnom za besprijekornu ponovnu upotrebu podataka i sljedivost.

Upravljanje servisom, održavanjem i remontom

Programsko rješenje za upravljanje životnim ciklusom usluge Teamcenter pomaže vam povećati prihod od usluga i profit s jednim izvorom znanja o uslugama temeljenog na upravljanju učinkom imovine za bolje planiranje i izvršenje usluga.

Sukladnost s okolišem i održivost proizvoda

Rješenja za usklađenost s okolišem i održivost proizvoda za kontrolu i praćenje sastava materijala vaših proizvoda sve do razine tvari. Ograničite opasne tvari u svojim proizvodima i smanjite rizik od neusklađenosti s regulatornim direktivama (REACH, RoHS, Conflict Minerals itd.).

Produktni konfigurator

S konfiguratorom proizvoda možete zadovoljiti potražnju za naprednijom i raznolikijom ponudom proizvoda bez povećanja troškova. Iskoristite Teamcenter kao okosnicu konfiguracije za pružanje zajedničke definicije varijabilnosti tijekom životnog ciklusa proizvoda. Preuzmite kontrolu nad konfiguracijama proizvoda, bilo da isporučujete proizvode s definiranim skupom podržanih verzija, složenije proizvode s eksponencijalnim brojem mogućih verzija ili proizvode po narudžbi koji zahtijevaju nove verzije dijelova i dizajna sa svakom narudžbom.

Vođenje inženjerskih zahtjeva

Vrijednost zahtjeva nije u njihovom prikupljanju, već u vođenju procesa razvoja proizvoda. Teamcenter dodjeljuje zahtjeve raznim završnim funkcijama/mogućnostima/arhitekturi proizvoda — sve to dok stvara izvješća, dokumentaciju i nadzorne ploče za upravljanje procesom zahtjeva. Možete stvarati, pregledavati i uređivati ​​zahtjeve izravno iz poznatih Microsoft Office aplikacija kao što su Microsoft Word i Excel. Zahtjevi integriranog životnog ciklusa omogućuju razvojni proces “počnite integrirani, ostanite integrirani” tijekom životnog ciklusa proizvoda.

Upravljanje portfeljima, programima i projektima

Uz Teamcenter možete razviti složene proizvode s integriranim planiranjem i izvođenjem u jednom sustavu. Ovaj holistički pristup omogućuje međufunkcionalnim timovima učinkovitu suradnju i komunikaciju ključnih informacija – u konačnici skraćujući vrijeme izlaska na tržište. Također pruža bolju vidljivost kroz projekte, omogućujući menadžerima da predvide i izbjegnu probleme umjesto da reagiraju naknadno.

Upravljanje kvalitetom proizvoda

Planiranje kvalitete povećava uspješnost lansiranja proizvoda identificiranjem i ublažavanjem rizika rano u projektu. Upravljanje podacima o kvaliteti osigurava potpunu dokumentaciju kvalitete proizvoda od razvoja do proizvodnje.

Vizualizacija životnog ciklusa

Teamcenter-ove mogućnosti digitalnog mockup i vizualizacije omogućuju svima u životnom ciklusu proizvoda pristup i suradnju s 2D i 3D podacima kako biste mogli donositi informirane odluke o proizvodu. Teamcenter stvara virtualne prototipove iz više formata mehaničkog računalno potpomognutog dizajna (MCAD) koje možete koristiti umjesto izgradnje skupih fizičkih prototipova za izvođenje specijaliziranijih studija kao što su ergonomija i dizajn puta. Recenzije dizajna virtualne stvarnosti (VR) omogućuju vam da uronite u virtualni svijet digitalnog blizanca proizvoda.

Tekst i slike su uzeti iz materijala Siemens Industry Software.