SIMCENTER FEMAP

FEMAP

Napredne simulacije

Simcenter Femap je napredna aplikacija za simulaciju za kreiranje, uređivanje i provjeru modela konačnih elemenata složenih proizvoda ili sustava. Možete koristiti napredne tijekove rada u Simcenter Femap za modeliranje komponenti, sklopova ili sustava kako biste odredili reakciju ponašanja modela kada je podvrgnut uvjetima stvarnog svijeta.

Osim toga, Simcenter Femap pruža snažnu vizualizaciju i procjenu rezultata vođenu podacima i grafičkim rezultatima, što, u kombinaciji s vodećim u industriji Simcenter Nastran, donosi sveobuhvatno CAE rješenje koje poboljšava performanse proizvoda.

FEMAP

Simcenter Femap rješenja

U nastojanju da proizvode učine lakšim, a opet jačim, proizvođači sve više koriste kompozitne materijale. Također je pretjerano skupo stvarati prototipove proizvoda izrađenih od kompozita, tako da simulacija mora igrati ključnu ulogu u razvoju novih proizvoda koji koriste laminatne kompozitne materijale. Simcenter je vodeći u analizi kompozita kroz kontinuirani razvoj modela materijala i vrsta elemenata. Simcenter ubrzava cijeli proces simulacije laminatnih kompozitnih materijala besprijekornom vezom s dizajnom kompozita, točnim rješavačima i sveobuhvatnom naknadnom obradom.

Simcenter pruža vodeći softver računalne dinamike fluida (CFD) za brzu i preciznu CFD simulaciju gotovo svakog inženjerskog problema koji uključuje protok tekućina, plinova (ili kombinaciju oba), zajedno sa svom povezanom fizikom.

Razumijevanje načina na koji komponenta ili proizvodni sklop reagira pod stresom ili vibracijama ključno je u bilo kojoj industriji. Međutim, kako proizvodi i materijali postaju sve složeniji, inženjeri trebaju alate koji nadilaze linearno-statičke analize. Simcenter nudi softver za strukturnu analizu koji vam je potreban za simulaciju širokog spektra aplikacija unutar jednog korisničkog okruženja. Više vam ne treba jedan alat za linearnu statiku, drugi za proučavanje zamora i još jedan za nelinearnu analizu. Kao rezultat toga, inženjerski odjeli mogu konsolidirati alate za strukturnu analizu, a vi trebate poznavati samo jedno korisničko sučelje.

Simcenter uključuje sveobuhvatne mogućnosti toplinske simulacije najbolje u klasi koje vam mogu pomoći da razumijete toplinske karakteristike vašeg proizvoda i naknadno prilagodite svoje rješenje za upravljanje toplinom za optimalne performanse.

Učinkovito povežite svoje modele pomoću opsežnih funkcija modeliranja za automatsko i ručno generiranje mreža 1D, 2D i 3D elemenata uz brojne tehnike za primjenu opterećenja i rubnih uvjeta. Korisnički definirana uređivanja geometrije, mreža i rubni uvjeti povezani su s osnovnim dizajnom, što znači da možete brzo ažurirati svoj model kada se promijeni geometrija osnovnog dizajna. Ovaj pristup uvelike smanjuje vrijeme nizvodnog modeliranja, što rezultira ogromnom uštedom vremena tijekom mnogih ponavljanja projektiranja i analize.

Kako oduzet materijal u komponenti ili promijeniti njezina svojstva, i pritom osigurati da ona i dalje ispunjava ciljeve izvedbe? Simcenter nudi tehnike inženjerske optimizacije koje vam mogu pomoći da odgovorite na ovo pitanje sustavnom potragom za najboljim dizajnom koji zadovoljava određene kriterije. Smanjite težinu komponente ili pronađite pravu kombinaciju parametara za poboljšanje performansi proizvoda kroz sveobuhvatne mogućnosti topologije, geometrije i optimizacije parametara.

Smanjite vrijeme koje trošite na pripremu modela analize i provedite više vremena na procjenu rezultata. Brzo prijeđite s multi-CAD geometrijskih podataka na potpuni model analize spreman za rad koristeći jedinstvene alate za uređivanje CAE geometrije, sveobuhvatno umrežavanje, upravljanje FE sklopovima, okruženja multi-CAE rješavača i brzu naknadnu obradu i izvješćivanje rezultata simulacije.

Kako se tvrtke sve više oslanjaju na simulaciju, traže načine da ubrzaju proces analize i povećaju propusnost simulacije. Jedan od načina da se poveća propusnost simulacije je uhvatiti CAE procese koji se ponavljaju, standardizirati ih i zatim automatizirati. Simcenter vam omogućuje da uhvatite stručnost starijih analitičara i učinite je dostupnom mlađim inženjerima u vašoj organizaciji za korištenje u obliku čarobnjaka ili predložaka.

Tekst i slike su uzeti iz materijala Siemens Industry Software.